Rita Blokzijl

Na een studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen en vele jaren werken in het bedrijfsleven, werd het tijd voor iets anders.
Bij mijn laatste werkgever, werkte ik als marketing communicator. De impact van stress op mijn eigen gezondheid heb ik toen kunnen ervaren. Na jarenlang roofbouw op mijn lichaam te hebben gepleegd door een ongezonde leefstijl, werd het tijd om te veranderen.

Aangezien ik als basis een universitaire opleiding heb gevolgd met vakken als anatomie, fysiologie, psychologie, antropologie etc. én veel had gesport, was de stap naar een opleiding sportmassage niet zo groot.
Hardleers werd ik in deze periode nogmaals geconfronteerd met mijzelf. Nu ging het roer echt om. Door een reorganisatie bij mijn werkgever, waarbij mijn hele afdeling werd ontslagen, verloor ik mijn baan. Ik verhuisde naar het oosten van het land. En ik bleef opleidingen volgen in de natuurgeneeskunde.

In 2003 begon ik in Silvolde met gezondheidsbevorderende therapieën en adviezen.

Zelf ben ik ondertussen een fitte zestig jarige. Dagelijks doe ik iets aan beweging. Als het kan het liefst buiten én in de natuur.
Het bijhouden van kracht doe ik voornamelijk thuis met wat gewichten en met mijn eigen lichaamsgewicht.
Daarnaast zijn ook stabiliteitsoefeningen en yoga een onderdeel van mijn bewegingsprogramma. Gelukkig heb ik erg veel discipline. Niet zo moeilijk voor mij om vol te houden dus.

Ook mijn voedingspatroon heb ik behoorlijk aangepast. Ik eet veel groente en fruit. Daarnaast af en toe vis. Geen vlees.

Door de jaren heen heb ik heel veel opleidingen en cursussen gevolgd. Inzichten veranderen immers continu. Het is erg interessant om op vele vlakken kennis op te doen en om bij te blijven.

Ondertussen kan ik met behulp van verschillende therapievormen een persoonlijke totale behandeling toepassen. Ik help en adviseer om gezonder te worden en gezonder te gaan leven.

Voor mijzelf, maar uiteraard ook voor bezoekers aan mijn praktijk, heb ik (bijna geobsedeerd) veel interesse voor het nog gezonder ouder worden. In 2022 heb ik mijn HBO diploma Vitaliteitscoaching behaald om jou hierbij nog beter te kunnen helpen.
Onlangs heb ik de opleiding EMB advanced afgerond. Een hele mooie methode om erachter te komen wat het lichaam op dat moment nodig heeft aan voednigsstoffen / -supplementen. Daarnaast krijg je een goed advies om zaken te veranderen in je leefpatroon.

Want zeg nu eerlijk: dat willen we toch eigenlijk allemaal, Gezond oud worden!

    Cart